KNJIGA TU IN ZDAJ

TU IN ZDAJ                        

HAIKU, FOTO IN ŠE KAJ

Knjiga TU IN ZDAJ

Knjiga TU IN ZDAJ je nastajala tri leta in je v celoti avtorska.

 

V njej so haikuji  – to so miniaturne pesmi iz samo 3 vrstic in 17 zlogov, v katerih je treba čim več povedati s čim manj besedami. Na Japonskem so klasični haikuji visoka umetnost in govorijo o naravi, sodobnejši haikuji, kot so v knjigi TU IN ZDAJ, pa so drugačni – pripovedujejo o marsičem.

 

V knjigi vsak haiku spremlja tudi avtorska fotografija – in tako sta skupaj celota.

 

Takšen preplet avtorskih haikujev in avtorskih fotografij v knjigi je v Sloveniji zaenkrat še nekaj edinstvenega ..., čeprav se haiku vse bolj razvija tudi pri nas in imamo kar nekaj mednarodno uveljavljenih piscev haikujev – haidžinov.

 

Doslej so bili moji haikuji in fotografije predstavljeni že na štirih samostojnih razstavah, kjer so bili zelo lepo sprejeti. V knjigi je izbor 44 haikujev, 44 fotografij, dodana pa so še 4 nekoliko drugačna besedila.

 
Bralci pravijo, da so moji haikuji obenem 'misli, ki dajo misliti' ali 'zanimivi prebliski' ali celo 'drobne modrosti'. Tudi fotografije so nekaj posebnega.

Knjiga je velika 21 x 21 cm in ima 109 strani. Razdeljena je na uvod in tri poglavja haikujev (o naravi, o življenju in o ljubezni), četrto poglavje pa je tisto »in še kaj«. 🙂

 

Ima trde platnice, na naslovnici se svetlika spirala v srebrotisku, notranjost pa je zaradi fotografij iz zelo kakovostnega lakiranega papirja.

 

Oblikovanje: Nina Marselan

Tisk: Tiskarna Medium d.o.o., Žirovnica

Samozaložba, 2017

Cena: 21 EUR (z DDV)

Bralci pravijo, da je knjiga lepa, že ko jo primeš v roke, saj je sončnih barv, sonce pa ima v njej posebno vlogo …

Zaradi tega je tudi čudovito rojstnodnevno, novoletno ali kakršnokoli darilo. Tudi sebi, zakaj pa ne. 

😉

V knjigo lahko napišem tudi posvetilo, vsaki pa je priloženo še darilce: knjižna kazalka s haikujem!

ŠE NEKAJ FOTOGRAFIJ KNJIGE: