KNJIGA TU IN ZDAJ

TU IN ZDAJ                        

HAIKU, FOTO IN ŠE KAJ

Knjiga TU IN ZDAJ

KNJIGA TU IN ZDAJ UVRŠČENA NA
SEZNAM
PRIMORCI BEREMO 2018 ! ! !

primorci.kcktolmin.si/knjige/poezija/tu-in-zdaj/

  

Knjiga TU IN ZDAJ je nastajala tri leta in je v celoti avtorska.

V njej so haikuji  – to so miniaturne pesmi iz samo 17 zlogov v 3 vrsticah (5-7-5), v katerih se čim več pove s čim manj besedami. Na Japonskem so klasični haikuji visoka umetnost in govorijo pretežno o naravi, sodobnejši haikuji, kot so v knjigi TU IN ZDAJ, pa pripovedujejo o marsičem.

 

Vsak haiku sem opremila tudi s svojo avtorsko fotografijo – in tako sta skupaj eno.

 

Bralci pravijo, da je takšen preplet avtorskih haikujev in avtorskih fotografij v knjigi nekaj posebnega, nenavadnega, haiku kot pesniška oblika pa postaja vse bolj priljubljen tudi med Slovenci. Imamo že nekaj mednarodno uveljavljenih piscev haikujev – haidžinov.

 

Doslej so bili moji haikuji in fotografije predstavljeni že na 4 samostojnih razstavah, kjer so bili zelo lepo sprejeti. V knjigi je izbor 44 haikujev, 44 fotografij, dodano pa je še eno poglavje, ki z nekoliko drugačnimi besedili povabi v občutenje “tu in zdaj”.

Knjiga se spogleduje z več zvrstmi  bralci mi sporočajo, da haikuje doživljajo kot poezijo in tudi kot ‘misli, ki dajo misliti‘, ‘prebliske o življenju’ ali ‘drobne modrosti’, k pestrosti doživljanja pa pridodajo še fotografije. Knjiga obljublja, da jo boste večkrat vzeli v roke, saj vsak bralec v haikujih vidi nekaj svojega, vsako ponovno branje pa odstre nove odtenke.
Knjiga očara s svojo
toplino, optimizmom in posebno energijo – bralci ji pravijo kar “sončna knjiga“. 

Knjiga je velika 21 x 21 cm in ima 109 strani. Razdeljena je na uvod in tri poglavja haikujev (o naravi, o življenju in o ljubezni), četrto poglavje pa je tisto »in še kaj«. 

🙂

 

Ima trde platnice, na naslovnici se svetlika spirala v srebrotisku, notranjost pa je zaradi fotografij iz zelo kakovostnega lakiranega papirja.

Oblikovanje: Nina Marselan

Tisk: Tiskarna Medium d.o.o., Žirovnica

Samozaložba, 2017

Cena: 21 EUR (z DDV)

Knjigo začutiš, že ko jo primeš v roke, saj je zelo lepo izdelana in sončnih barv, sonce pa ima v njej posebno vlogo …

Zato je tudi super rojstnodnevno, novoletno ali kakršnokoli darilo

Tudi sebi, zakaj pa ne. 😉

 

Naročajo jo tudi podjetja in ustanove in jo podarjajo kot poslovno darilo svojim partnerjem ali zaposlenim ob posebnih priložnostih, novem letu ali jubilejih. Poročajo, da je zadovoljstvo obojestransko, saj je knjiga unikatno darilo in primerno tako za strastne bralce kot tudi tiste, ki imajo raje enak učinek z malo besedami. 😉

V knjigo lahko na željo napišem posvetilo, vsaki pa priložim še darilce: knjižno kazalko s haikujem!

TU IN ZDAJ se je predstavila že na RTV SLO 1, na Radiu Koper, v Primorskih novicah, v reviji Zarja, v intervjuju z Lorello Flego, v intervjuju s Suzano Grau … Več izveste, če kliknete na gumb “O KNJIGI V MEDIJIH”.

ŠE NEKAJ FOTOGRAFIJ KNJIGE: