OBJAVE O KNJIGI V MEDIJIH

    12. septembra 2018 se je v Ljubljani zaključila vseslovenska akcija Ustavi.se - letos na temo strahu.

 

Vse niti sta imeli v rokah Anja Vogrič in Andreja Verovšek. Akcija je povezala izredno veliko ljudi, ki so izpovedali svoje zgodbe, delili stiske in opogumljali druge, pridružilo pa se je še veliko ‘ambasadorjev’, strokovnjakov in javnih oseb. Več o akciji lahko preberete tukaj: https://ustavi.se/osvetlili-smo-slovenijo-do-zadnjega-kvad…/

Tudi knjiga TU IN ZDAJ, katere poslanstvo je med drugim spomniti, da najbolj polno živimo prav TU in ZDAJ, je bila na zaključni prireditvi eno od daril za udeležence. V akciji Ustavi.se sem bila tudi ustvarjalka, saj sem zapisala zgodbo o ‘tragikomičnih’ začetkih moje prevajalske in lektorske poti … pa tudi o tem, kako je knjiga TU IN ZDAJ v treh letih nastajanja tudi meni pomagala ‘ustavljati čas’.

 

Prišla je nepričakovano, iz čistega navdiha, ko se je ustvarjalnost – kljub večnemu pomanjkanju časa ali pa morda prav temu navkljub – izrazila na način, ki je še mene samo presenetil.
Moja zgodba, ki je obenem tudi zgodba knjige, je objavljena pod rubriko ZGODBE IN NASVETI – Osebne izpovedi:
https://ustavi.se/tu-in-zdaj-soncna-knjiga/

    V torek, 6. februarja 2018, sva bili na kavi s Suzano Grau, diplomirano igralko in voditeljico Rdečih šotorov ter delavnic in obredov za opolnomočenje žensk, in nastal je spodnji posnetek. Kliknite na rumeni gumb:

Suzano lahko spremljate na https://alunatemple.blogspot.si, med drugim pa vodi tudi FB skupino KOLEDAR ZA BOGINJE. Tako je zapisala v svoji Facebook objavi 23. 2. 2018:

Suzana Grau, Aluna temple

»Danes pa z Vami delim prav poseben utrinek. Z Nives Mahne Čehovin, avtorico KNJIGE MESECA, sva se pred kratkim dobili na kavi in se spoznali še v živo. Nives je v preteklih mesecih večkrat prispevala svoje dovršene misli in haikuje v naš Koledar za Boginje. Vedno se me je dotaknilo, kako oblikuje svoje besede, kako jim resnično da vrednost. BESEDE, ki jih deli Nives, se zasidrajo. Zaslišiš jih. So kot ZEN VRT. Nič odvečnega ni tam. Vse je v Harmoniji, ki odstira naravno lepoto. Prisluhni utrinku najinega srečanja; ker sva se dobili v lokalu, pa seveda lahko slišiš (žal) vse obilje zvokov, ki so bili z nama


   Članek o knjigi TU IN ZDAJ v reviji ZARJA v rubriki MUZE, ki jo ureja Urška Krišelj Grubar (23. 1. 2018)


   Intervju z Lorello Flego o knjigi TU IN ZDAJ na spletni strani Glitter.si (16. 1. 2018)

♥   O knjigi TU IN ZDAJ v oddaji RTV Slovenija “Dober dan” na SLO 1 (12. 12. 2017)

Haikuji

Nives Mahne Čehovin nam je predstavila "Haikuje s slovensko dušo".

Objavil/a TV Koper Capodistria dne 12. december 2017

 

♥   Intervju o knjigi TU IN ZDAJ v glasilu Občine Hrpelje – Kozina, december 2017, št. 10/2017

♥    Prispevek o knjigi TU IN ZDAJ v oddaji »Iz kulturnega sveta« na Radiu Koper, 28. 11. 2017: od 5:20 minute naprej

♥   Članek o knjigi TU IN ZDAJ v Primorskih novicah v rubriki Kultura, 24. 11. 2017